България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Шоуто на Тръмп с Ковид-19: Трябваше му победа и я постигна

Коментар на пиар експерта Максим Бехар и доц. д-р Спас Спасков

07.10.2020 | 09:42 Редактор: Тодор Петров

Тръмп играе страхотно шоу откакто е в Белия дом. Тези дни го изигра още по-добре. Той трябваше да има още една победа и я направи. Никой не може да каже дали наистина се е заразил. Шоуто с изписването, махането на маската и вертолета... беше страхотно и добави точки.

С тези думи пиар експертът Максим Бехар коментира пред Bulgaria ON AIR светкавичната победа на американския президент срещу новия коронавирус. Тръмп бе в болница едва няколко дни, след което демонстративно свали своята маска и се прибра в Белия дом с хеликоптер.

"Тръмп понякога говори каквото си иска. Въпреки тези повече от 200 000 починали с коронавирус, изведнъж Тръмп казва: "ние имаме най-добрите лекарства, най-добрата система, най-доброто здравеопазване", посочи още Бехар.

Бившият шеф на "Пирогов" доц. д-р Спас Спасков заяви в студиото на "България сутрин", че тежестта на това заболяване е била преувеличена "от всички, които участваха в това шоу от март месец". 

"Голяма част от населението ще премине през това да бъдат вирусоносители. "Заразени" не е добра дума, те са просто вирусоносители. Клинична картина ще дадат само някъде около 20%. От тези 20%, само около 5% ще бъдат в тежко състояние. Тръмп влиза в категорията, която дава слаба симптоматика. Много бързо се предприемат мерките и това довежда до реалното оздравяване", обясни доц. Спасков.

Той подчерта, че схемата за лечение е почти еднаква в целия свят за богатите и бедните хора. А в България се работи по схемите, в които се работи и по света.

"От медицинска гледна точка неприятното е, че хората се уплашиха да ходят в болница и забравиха другите си страдания. Това ще доведе до вълна от много пациенти с други страдания, които са много по-опасни и тежки за преживяване. Плюсът е, че вече започваме да се отърсваме от този страх, който беше насаждан в началото", каза още бившият шеф на "Пирогов".

Максим Бехар смята, че животът ни се е променил завинаги - в голямата си част той - за добро, и няма връщане назад. 

"Видяхме, че има много неща, без които може да живеем. Мислехме си, че сме безсмъртни. Не. Станахме прагматични", отбеляза пиар експертът.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: Bloomberg.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
То пък един конкурент.... Сигнализирай за неуместен коментар