Експерт: Състоянието на Тръмп може да се влоши

"Проблемът е, че болестта е все още на ранен етап", каза д-р Антъни Фаучи

06.10.2020 | 11:20 Редактор: Искра Ангелова
Експерт: Състоянието на Тръмп може да се влоши

Антъни Фаучи, директор на Националния институт по алергични и инфекциозни болести на САЩ, смята, че състоянието на президента Доналд Тръмп, който е диагностициран с коронавирус, все още може да се влоши, съобщава ТАСС.

"Проблемът е, че болестта е все още на ранен етап. Не е тайна, че има случаи в клиничната история, когато хората се разболяват отново /реверсия/ след 5-9 дни”, предупреди Фаучи в понеделник по Си Ен Ен. "Реверсия" означава погрешно насочване и неприятности", обясни той.

"Това е малко вероятно да се случи, но лекарите на президента трябва да бъдат нащрек", продължи Фаучи, добавяйки, че по негова оценка държавният глава се завръщащ се в Белия дом от медицинския център "Уолтър Рийд" изглеждал много добре, информира БГНЕС.

Най-добрият специалист по инфекциозни болести смята, че е много вероятно Тръмп да бъде подпомогнат от експериментално лекарство на базата на антитела. Фаучи поясни, че самият той не е допуснат до лечението на президента.

През нощта на 2 октомври Тръмп обяви в Tуитър, че той и съпругата му Мелания садиагностицирани с коронавирус. По-късно същия ден държавният глава пристигна в медицинския център „Уолтър Рийд“ в Бетесда, Мериленд. Тръмп напусна болницата в понеделник и се върна в Белия дом. Неговият лекуващ лекар Шон Конли информира, че здравословното състояние на президента на САЩ позволява безопасното му изписване от лечебното заведение.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
До кога ще ни занимавате с тоя? Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
ми
преди 3 години
След като не е допуснат до лечението както сам пояснява, то това ми напомня за едни други времена, много странно звучи за либерално демократичните правила. Сигнализирай за неуместен коментар