България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Форум бременност и детско здраве" - специалисти напътстват бъдещите майки

Поставяме най-актуалните за момента теми, обясни главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева

12.06.2020 | 08:08 Редактор: Юлия Христова

Здравният портал Puls.bg подготвя второ онлайн издание на събитието "Форум бременност и детско здраве". В рамките на срещата експерти и известни личности ще споделят родителски опит. 

Целта ни е да срещнем бъдещи и настоящи родители със специалисти, каза в "България сутрин" главният редактор на Puls.bg Румяна Тасева.

Поставяме най-актуалните за момента теми, които могат да са полезни на бъдещи майки, родителите. Такива са хората, които най-много търсят информация. Опитваме да търсим отговори заради възпрепятствания контакт със специалистите предвид ситуацията с Ковид-19.

Тасева обясни, че в рамките на дискусиите се минава през теми като раждането, стига се до най-честите детски заболявания и емоционалното здраве на детето, както и състоянието на самото семейство. 

"Ще говорим за болката, която се среща при бременните жени, поканили сме директора на "Шейново" д-р Румен Велев, който ще говори за нормално и усложнено раждане", каза още тя за Bulgaria ON AIR

Според нея българският мъж сякаш изостанал в грижите, но бащата е с ключова роля в развитието на детето, което в рамките на Форума ще бъде обсъдено с психолога Петър Петров. 

"От публика 200 души през 2013 г., скочихме на 400, после тя се увеличи. Имаме над 25 000 преглаждания на тези предавания, тоест изпълняваме мисията си да сме близо до тях", допълни събеседничката. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Трябва да се подготвят майките за тези неща, защото иначе започва да се панира човек. Тук в България някак сме на принципа "баба ти все на консултации е ходила" и караме както дойде. Сигнализирай за неуместен коментар