България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

В болницата в Ямбол имало леглова база, но не и достатъчно медици

Кметът на града обяви, че ромският кв. "Райна Княгиня" е с ограничено придвижване на хроа

07.05.2020 | 09:12 Редактор: Ивет Арабова

Започна масово тестване за коронавирус сред населението в ромския квартал "Райна Княгиня" на Ямбол. Причината е огнище на Ковид-19 заради заразени местни жители, а жертвите там са вече 2. Могат ли да се справят болниците със заразените?

"Вчера имаше заседания на областния медицински съвет, има още няколко случая в останалата част на квартала и взехме решение да действаме веднага. Вече в целия квартал е ограничено предвижването на хора", каза в ефира на "България сутрин" кметът на Ямбол Валентин Ревански.

По думите му в квартала живеят около 8-9 000 души.

"Вчера имах разговор с ръководството на болницата, казаха ми, че засега леглова база има. Единственото притеснение е, че няма медици. Призовавам всички доктори и медици, които могат и искат да помогнат, да се отзоват в помощ на ямболската болница", апелира кметът на Ямбол в ефира на Bulgaria ON AIR.

Клипове се появиха в социалните мрежи, че хора от квартала се събират на купони.

"Не мога да налагам глоби, аз изпълнявам в тази ситуация заповедите на РЗИ-Ямбол. Глоби могат да се налагат от полицията и от РЗИ-Ямбол. Всеки, който желае да направи подобна провокация, може да заснеме такъв клип", подчерта Валентин Ревански.

Той добави, че в понеделник цялото ръководство на общината е било там и е поставило първото ограничение в кв. "Райна Княгиня".

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
Mutrakis
преди 3 години
Назначете МУТРИ за лекари! и ПОЛИТИЦИ за лекари! ТАКИВА ИМАТЕ В ИЗЛИШЪК!!!!!!!!!!!!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
еййй
преди 3 години
Хората и в домовете си имат леглова база! Въпроса е специалисти и специализирана техника да има! Сигнализирай за неуместен коментар