България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ощетени полицаи на първа линия - не всички са получили обещаните награди

Стигна се до двойни стандарти, посочиха от Синдикална федерация на служителите в МВР

30.04.2020 | 09:56 Редактор: Александра Иванова

Над 15 000 служители на МВР получиха допълнителни индивидуални възнаграждения в размер на 650 лева, които правителството обеща за работещите на първа линия в условията на извънредно положение. Оказва се обаче, че има полицаи, които не са получили допълнителното възнаграждение, а са работили на първа линия. Това обяви зам.-председателят на Синдикална федерация на служителите в МВР Илия Кузманов пред "България сутрин".

"Не можем да премълчим откровеното пренебрежение към нас. Колегите, които бяха на КПП пунктовете, получиха по 650 лв. Същата сума е получена и в градове, където няма нито един заразен", подчерта той.

Според Илия Кузманов, от Министерството на вътрешните работи не са изработили ясни критерии за това кои полицаи да бъдат наградени.

"Стигна се до двойни стандарти. Има хора с еднакви задължения и длъжности, но единият получава, а другият - не", посочи Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Заместник-председателят на Синдикална федерация на служителите в МВР уточни, че от министерството е трябвало да вземат предвид рисковата среда или натовареността на служителите относно разпределянето на възнагражденията.

По думите му случилото се ще доведе до спадане на мотивацията.

Вижте целия разговор във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
3 rate up comment rate down comment 0
Катя
преди 3 години
Дано преразгледат възнагражденията Сигнализирай за неуместен коментар
2
8 rate up comment rate down comment 0
Николай
преди 3 години
Дискриминация Обида Унижение Двойни Стандарти Сигнализирай за неуместен коментар
1
5 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
Жал ми е за тях. Те, лекари и учители изнесоха тая криза на гърба си. Нон-стоп на работа. Сигнализирай за неуместен коментар