България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кристиан Николов е употребил рядък наркотик, нямало го в ЕС?

Д-р Пламен Попов коментира взел ли е 22-годишният млад мъж Фонтан на младостта

24.04.2020 | 08:55 Редактор: Александра Иванова

Резултатите от направените изследвания на Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков в катастрофа, сочат 4 вида наркотик в кръвта - амфетамини, марихуана, кокаин и бромазепам. 

Оказва се, че може да има и пети наркотик, който е рядък за Европа, от т.нар. дизайнерски, наричан сатанински или Фонтан на младостта. Наименованието му е адренохром, но тепърва ще се установява доколко той е част от коктейла дрога, открит в кръвта на Кристиан.
 
"Не знам дали въобще го има този наркотик у нас. Той е халюциногенен препарат. Няма данни да е наличен в ЕС до миналата година", посочи бившият директор на Националния център по наркомании д-р Пламен Попов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той предполага, че четирите наркотика може да не са употребени едновременно, а да са останали в организма на момчето от предходна употреба.

"Максималната концентрация, която се задържа в кръвта при амфетамините, е от 6 до 24 ч. Телесното тегло и подкожните мазнини определят времетраенето. Токсикохимичната експертиза може да установи с приблизителна точност", допълни бившият директор на Националния център по наркомании пред Bulgaria ON AIR.

Когато и да са приемани веществата обаче, ефектът е един - загуба на реална преценка.

"Постефектът е повишена себеоценка - можеш да направиш всичко, което желаеш. След това идват депресивни състояния, отпадане на тонуса и реакциите", обясни д-р Попов.

Специалистът отрече слуховете, че редкият наркотик адренохром се използва за лечение на Ковид-19.

Вижте още в репортажа на Иван Кънчев.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
бХААХАХАХАХААА И да е истина, така както е написано е жалко, жалки сте кекеке Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
Ясно
преди 3 години
Пичът явно е участвал в компютърна игра Сигнализирай за неуместен коментар