За Кристиан, дрогата и частното парти във фаталната нощ

Употребилите наркотици се чувстват сякаш "морето им е до колене", обясни д-р Владимир Николов

22.04.2020 | 18:05 Редактор: Александра Иванова

Само едно хапче амфетамин вдига адреналина многократно. Под въздействието на такъв опиат, според разследващите, е бил и Кристиан Николов във фаталната неделна вечер. Медиците са категорични - амфетамините замъгляват преценката и променят реакциите.

Диpекторът на Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм д-p Владимир Николов разказа за влиянието на наркотика.

"Това са психостимуланти, които ви вдигат всички биогенни мини. Зарежда ви с много енергия, зарежда ви със самочувствие и, както се казва, морето ви е до колене", обясни той.

Според разследващите под въздействието на амфетамин е бил и 22-годишният Кристиан Николов, който с джипа си блъсна и уби журналиста Милен Цветков. Хапчето за смелост, предполага се, момчето е взело на частно парти вечерта преди фаталния инцидент. По неофициална информация купонът е бил в местността „Златните мостове“ на Витоша, а поводът - рожденият ден на приятелката на Кристиан – Симона Цветкова. 

Експертите посочват, че младите най-често прибягват до психотропните вещества, за да повишат адреналина си. 

"Повдигат целия жизнен тонус на организма. И оттам се губи преценка на реалността, оттам идват и заплахите", разказа още доктор Николов.

Хората, употребили наркотични вещества, са лесно разпознаваеми. Не може да се твърди с абсолютна сигурност, но по всяка вероятност спътниците на Кристиан са знаели, че той не е в състояние да шофира. 

"Един такъв спокоен човек изведнъж става много весел, много активен, той много знае, той е най-велик...", обясни докторът.

Д-р Николов посочва, че ако Кристиан беше само под въздействието на канабис, последиците от инцидента може би нямаше да са същите. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


5
1 rate up comment rate down comment 0
Гост
преди 3 години
Казва се "биогенни АМИНИ",а не биогенни"МИНИ"!! Сигнализирай за неуместен коментар
4
2 rate up comment rate down comment 1
magim9
преди 3 години
Спрете да оправдавате разлигавеното наркоманче ,няма "ако " ,може би "или каквото и да е .Факт е ,че друсан *** без стойност погуби живот . Сигнализирай за неуместен коментар
3
2 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Четири вида дрога, добре се е почерпил Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
Любов Василева
преди 3 години
Какво да кажа... Ярост и гняв ме връхлитат с 20 по скалата на Рихтер. Цинизъм, с който ни заливат от екрана Лъжи. Манипулация. Не можете да спрете Гнева на мълчеливия... Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 3
Ек
преди 3 години
А такааа... Значи за баби не Витоша НЕ МОЖЕ!, а за 22 годишни мъжки наркомани - можееее. Полицията, щаба, здравните власти? Какво правиме? Сигнализирай за неуместен коментар