Оставиха за постоянно в ареста Кристиан Николов, убил Милен Цветков

Той поиска по-лека мярка, за да може да завърши образованието си

22.04.2020 | 22:25 Редактор: Искра Ангелова
Оставиха за постоянно в ареста Кристиан Николов, убил Милен Цветков

Софийският градски съд реши да остави за постоянно в ареста Кристиан Николов. 22-годишното момче е обвинено за смъртта на журналиста Милен Цветков при автомобилна катастрофа. Часове преди да изтече 72-часовата мярка за задържане, съдът реши да уважи искането на прокуратурата за налагането на най-тежката мярка "задържане под стража".

Съдът сметна, че има основание за това обвиняемият да се укрие. С оглед на това, че при катастрофата момчето е било под въздействието на опиати, е възможно да извърши и друго престъпление. Решението на съда подлежи на обжалване и протест пред Софийския апелативен съд. Делото е насрочено за разглеждане за 30 април. По време на съдебното заседание обвиняемият Кристиан Николов поиска съдът да не уважава искането на Софийската градска прокуратура за постоянен арест.

Пред съдията чрез видеовръзка обвиняемият заяви, че иска по-лека мярка, за да може да завърши образованието си. Той посочи, че е сгоден и също така учи в Германия.

От своя страна защитата поиска по-лека мярка - съответно парична гаранция или домашен арест. Държавното обвинение настоява Кристиан Николов да остане в затвора, защото има възможност да се укрие.

По-рано прокуратурата повдигна ново по-тежко обвинение на 22-годишното момче. Кристиан е обвинен в умишлено убийство на журналиста Милен Цветков. Момчето е седнало зад волана след употребата на 4 вида наркотици.

За трагичния инцидент от неделя вечерта на Великден са повдигнати още обвинения на майката на Кристиан - Десислава Пешева. На нея е наложена мярка задържане под стража "парична гаранция" в размер на 100 хиляди лева. На спътниците на Кристиян Николов също беше повдигнато обвинение за "затаяване на истина". На Георги Иванов и Симона Цветкова е наложена парична гаранция в размер на 10 хиляди лева.

По делото са приложени две експертизи, според които обвиняемият е приел едновременно амфетамин, марихуана, кокаин и лексотан, като това е станало до 24 часа преди взимането на пробите. Съдът мотивира решението си и с това, че деянието с изключителна степен на опасност е застрашило и още участници в движението. Скоростта на джипа е била много висока, шофьорът не е намалил, въпреки червения светофар и наближаващото кръстовище с пешеходци. 

Адвокатът на Кристиан - Любомир Таков, твърди, че няма достатъчно доказателства, че именно 22-годишното момче е управлявало автомобила.

Освен това, действията на очевидците по оказване на първа помощ на Милен Цветков били неадекватни. Адвокатът поиска свобода за Кристиан или по-лека мярка за неотклонение. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


6
0 rate up comment rate down comment 0
ДАЛТУНИСТ
преди 3 години
Шофьорът на аудито блъснало колата и убил Милен Цветков най вероятно е ДАЛТУНИСТ и поради тази причина е натиснал газта като си мисли че светофара свети зелено и колата пред него ще тръгне и той ще хване зелената вълна.Имам познати Далтунисти с шофьорски книжки и се държат така и без опиати. Сигнализирай за неуместен коментар
5
2 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 3 години
Това да убиеш някого и да не е му позволиш да завърши живота си, след което единственото ти притеснение да е твоето образование, достатъчно ясно говори що за човек е този и какво заслужава. Сигнализирай за неуместен коментар
4
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
А дано изгниеш в затвора надрусан убиец! Моля ви хора не го пускайте утре може да убие вас или децата ви! Сигнализирай за неуместен коментар
3
3 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Доживотен затвор за този наркоман! Сигнализирай за неуместен коментар
2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Къде морала се допира със сухата юридическа материя? Въобще има ли морал в системата? Сигнализирай за неуместен коментар
1
4 rate up comment rate down comment 0
Без
преди 3 години
А 8 годишното момченце дали не иска да види татко си отново? Сигнализирай за неуместен коментар