Ново видео показва катастрофата и изваждането на Милен Цветков от колата

Пешеходци и други шофьори го придружават до близкия тротоар 

22.04.2020 | 06:58 Редактор: Тодор Петров

Ново видео, разпространено във Facebook, показва момента на катастрофата с телевизионния водещ Милен Цветков. На кадрите се вижда как колата на журналиста изхвърча от светофара към центъра на кръстовището до мол "Paradise". 

След секунди към него се притичват на помощ пешеходци и шофьори от други автомобили. Те дори успяват да извадят Милен Цветков от колата и го придружават да седне до близкия тротоар

В тези първи минути след катастрофата журналистът е все още жив и в съзнание. Вчера беше разпространено и друго видео, също записано от охранителни камери на сградите в района.

Софийската градска прокуратура ще поиска постоянен арест за Кристиан Николов. 22-годишният младеж беше задържан за 72 часа за катастрофата, при която загина Милен Цветков. Той е обвинен, че е причинил смъртта на журналиста след употреба на упойващи вещества. Тестът показал, че е употребил канабис и амфетамини преди да седне зад волана. 

Спътниците на Кристиан в колата - приятелката му Симона Цветкова и Георги Иванов, ще бъдат обвинени за "затаяване на истината". Двамата са били в джипа по време на катастрофата, но са напуснали местопроизшествието веднага след инцидента. Te са отказали да съдействат на разследването.

A прокурори и разследващи направиха обиск в дома на Десислава Пешева, майка на обвинения за убийството на журналиста. Обискът е започнал късно във вторник, след като Пешева беше пусната от ареста срещу 100 000 лева гаранция. Обвинението срещу нея е, че е предоставила джипа на сина си, който бил под въздействието на наркотици, а след това той предизвикал инцидент. 

Прокуратурата е разпоредила на Икономическа полиция да провери произхода на средствата, с които е купен автомобилът, с който 22-годишният мъж предизвика тежката катастрофа. На Пешева ще бъде направена и данъчна ревизия.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
1 rate up comment rate down comment 1
НЯКОЙ
преди 3 години
НЕКА ВИ КАЖА , ЧЕ ПРЕТЪРПЯХ ЧЕЛЕН УДАР ДВИЖЕЙКИ СЕ С 80 КМ/Ч С ЛЕК АВТОМОБИЛ АУДИ 80 И НАСРЕЩНО ДВИЖЕЩ СЕ ПАК ЛЕК АВТОМОБИЛ АУДИ 80 СЪС СКОРОСТ 80 КМ/Ч КОЕТО ПРАВИ ЧЕЛЕН УДАР СЪС СКОРОСТ 160 КМ/Ч. ЗДРАВ И ПРАВ СЪМ, КАТО ЗАЯВЯВАМ, ЧЕ БЯХ БЕЗ ПРЕДПАЗЕН КОЛАН, ДВЕТЕ КОЛИ СТАВАХА САМО ЗА БРАК ТА ТВЪРДЕНИЯТА НА СВЕТИЛА, ЧЕ ОТ ТАКЪВ УДАР НЕ СЕ ОЦЕЛЯВА Е ПЪЛНА ЛЪЖА. НА ВТОРО МЯСТО ВИДНО ОТ СНИМКИТЕ СЛЕД КАТО СЕДАЛКИТЕ СА ОБОРУДВАНИ С ВЪЗГЛАВНИЦИ ЗА ГЛАВАТА НЯМА КАК ДА СЕ ПОЛУЧИ КАМШИЧНИЯ УДАР. СПИТЕ СИ Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 3 години
След такъв удар ще е чудо да оживееш... Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
Вели
преди 3 години
Голяма трагедия е това! Болни, неуравновесени, пияни и дрогирани. Тези хора трябва да се лекуват и както не трябва да имат оръжие, така не трябва и на автомобил да могат да се качват! Сигнализирай за неуместен коментар