България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Крум Дончев: На мястото на Милен можеше да е всеки, обществото е апатично

Комбинацията висока скорост, дрога и алкохол убива, подчерта автомобилният състезател

21.04.2020 | 09:56 Редактор: Ралица Братанова

Навръх Великден тежка катастрофа в столицата отново повдигна въпроса за войната по пътищата. 22-годишен шофьор помете кола на светофар, в която беше телевизионният водещ Милен Цветков. За съжаление, той почина в линейката на път за болницата.

"В тази позиция можеше да е всеки един от нас. Случи се с Милен. Него също го болеше от това, което се случва по българските пътища. Жалкото, е че точно един такъв човек си отиде по такъв начин - от нещо, срещу което се е борил", коментира автомобилният състезател Крум Дончев в "България сутрин".

Той е изумен от пасивността на обществото, свързана с всички заобикалящи ни проблеми.

"Търсейки обективната истина, можем да засегнем много проблеми - както законодателството, така и инфраструктурата, така и образователния елемент. Факторите са много", смята Дончев.

По думите му обществото ни е в състояние на апатия и примиримост с нещата, които ни заобикалят, и това не може да продължава.

"Комбинацията висока скорост, дрога и алкохол убива - това е факт. Няма бързо прилагане на наказание на нарушителите, има вратички в закона. Това е чувство за безнаказаност", категоричен бе автомобилният състезател пред Bulgaria ON AIR.

Според него обществото трябва да приеме идеята, че трябва да е по-толерантно, по-отзивчиво, да се грижи за околните.

Дончев изрази мнение, че независимо от опита на шофьора и мощността на колата, всеки би могъл да направи фатална катастрофа под влиянието на опиати.

Вижте целия разговор във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


2
2 rate up comment rate down comment 0
Деси
преди 3 години
Майката на това *** е започнала прехвърляне на семейното имущество на трети лица, за да не плащат кръвнина Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Това е истинска трагедия. Жалко за всички пострадали по този начин хора, защото са много.... Цяло чудо е че няма още жертви. Сигнализирай за неуместен коментар