Очевидец: Милен Цветков се влоши много бързо, беше страшен удар

Опитаха се да му правят изкуствено дишане, каза свидетелят Тодор Петров

20.04.2020 | 18:32 Редактор: Искра Ангелова

Малко след 18 часа на кръстовището до столичен мол става катастрофата, при която загива Милен Цветков. Колата на журналиста изчаква на червен светофар, когато отзад връхлита Ауди Q7.

Водещият спира с автомобила си на червен светофар на столичната улица "Хенрик Ибсен", когато отзад връхлита джип, управляван от 22-годишния Кристиан Николов. 

По думите на очевидци, младият мъж е летял с над 100 км/ч при ограничение в този участък от 30 км/ч.

"От ПТП-то и от удара автомобилът отхвърква на 20 метра вътре в кръстовището. Водачът на лекия автомобил изпада в клинична смърт, след като тъй като е имал пулс, екипите на "Спешна помощ" са го транспортирали до "Пирогов", но там почива", каза директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджийски.

Според свидетели на тежката катастрофа - ударът е отекнал силно, а Милен Цветков е бил жив и контактен минути след инцидента.

"Такъв страшен удар беше, че все едно се чу взрив. Чу се взрив. Милен Цветков беше седнал на този бордюр, на който има цветя в момента и може би охрани от мола бяха с униформа, нещо му говореха. Беше контактен по принцип. След това дойде една полицейска кола, след това втора. Изведнъж Цветков се влоши много бързо, легна на земята. Опитаха се да му правят изкуствено дишане, но не много успешно, според мен. През това време никакви линейки не идваха", каза Тодор Петров, който се оказва очевидец на трагичния инцидент. 

От "Спешна помощ" заявиха, че екипът, изпратен на мястото, е пристигнал на 6-та минута от подаването на сигнала. Официална информация за инцидента ще бъде дадена утре. 

Вижте повече в репортажа на Християна Стефанова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 1
Боньо Бонев
преди 4 години
Когато се води следствие не бива да се огласяват подробности от "предварително подготвени свидетели", които имат за цел да насочат следствието в невярна посока и обществото. Цитираният по-добре "свидетел" е точно такъв. Неговата теза в вкратце се свежда до: " смъртта е причинена не от удара и ПТП, а от "неправилно оказаната бърза помощ". Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 3
Георги
преди 4 години
На някой стана ли му ясно, кой е този водач на лек автомобил, който е изпаднал в клинична смърт и е починал в Пирогов? Сигнализирай за неуместен коментар
1
6 rate up comment rate down comment 1
анонимен
преди 4 години
За мен няма други виновни тук освен убиеца. Няма какво да се търси сметка на линейката. Сигнализирай за неуместен коментар