Обвиниха Кристиан в умишлено убийство на Цветков, взел 4 вида наркотици

Под наказателна отговорност са привлечени и спътниците му

22.04.2020 | 17:30 Редактор: Искра Ангелова

22-годишният Кристиан Николов е застанал зад волана, след като е употребил амфетамин, марихуана, кокаин и бромазепам. Според държавното обвинение Николов умишлено е причинил смъртта на журналиста Милен Цветков. С новото обвинение Кристиан може да получи от 15 до 20 години или доживотен затвор. 

Под наказателна отговорност са привлечени и спътниците му, които са били в колата, предизвикала катастрофата с журналиста. Съзнателно затаяване на истината – в това са обвинени синът на депутата от Герб Лъчезар Георгиев – Георги и на приятелката на Кристиан – Симона Цветкова. 

Адвокат Любомир Рангелов е на мнение, че делото ще бъде изключително тежко. 

"Трудно и бавно, защото само по себе си делото срещу водача на превозното средство, причинило ПТП, не е много много сложно, но има екпертизи, които във времето ще се проточат", каза адвокат Рангелов.

Трудни ще бъдат и делата за останалите обвиняеми, а именно майката на Кристиан и неговите двама спътници. 

"Искам да подчертая няма да е лесно нито доказването на вината на майката на извършителя, нито вината затаяване на истина на 2 негови спътника", допълни той. 

На Десислава Пешева – майката на Кристиан е наложена мярка за неотклонение парична гаранция в размер от 100 хиляди лева. На Георги и Симона е наложена парична гаранция в размер на 10 хиляди лева. 

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 4 години
Няма нужда той или някой вместо него да обяснява. Щом се е назобал и се е качил в колата той е решил. Сега ние трябва да решаваме. Категорично колкото него. Сигнализирай за неуместен коментар