По 10 000 лева гаранция наложиха на спътниците на Кристиан Николов

По непотвърдена информация в кръвта му са открити повече от 2 вида дрога

22.04.2020 | 12:56 Редактор: Ивет Арабова

Софийска районна прокуратура привлече към наказателна отговорност спътниците на 22-годишния Кристиан Николов, предизвикал катастрофата с Милен Цветков. Материалите са докладвани в Софийската районна прокуратура. 

На спътниците в управлявания от него автомобил - Георги и Симона, е повдигнато обвинение за "затаяване на истината". Наложена им е мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 10 000 лева. Вчера същата мярка беше наложена и на майката на Кристиан Николов, но в размер на 100 000 лева.

Тя е обвинена за това, че е предоставила луксозния автомобил на сина си. Икономическа полиция с какви средства полицията е закупила въпросния джип.

 Междувременно днес съдът решава дали да остави Кристиан Николов за постоянно в ареста. Мярката ще бъде гледана по Skype. Това означава, че Кристиан Николов ще бъде в ареста, а адвокатът, прокурорът и съдията в съдебна зала. 

Кристиан Николов е обвинен в причиняване на смърт след употреба на наркотици.

Появи се информация, че преди 4 години със същия автомобил отново се е случил пътен инцидент. Тогава отговорност е поела майката на Кристиан. По непотвърдена информация в кръвта на Кристиан е открито наличието на повечето от два вида наркотици, съобщи репортер на Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на Висшия адвокатски съвет Людмил Рангелов изрази мнение в ефира на "България сутрин", че няма опасност обвинението на Кристиан Николов да бъде променено. По думите му 22-годишният младеж ще носи отговорност за причиняване на смърт, евентуално след употреба на наркотици.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
По три бълхи им пръднаха по на оная работа. И к'вооо? Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Ужас...каква е тая глоба...толкова ли струва човешкия живот...срам за българското правосъдие... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Оля
преди 3 години