България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ще изменят ли Закона за мерките при извънредно положение?

Депутатът от ГЕРБ Александър Иванов коментира темата в "България сутрин"

23.03.2020 | 09:20 Редактор: Ралица Братанова

Парламентът се събира извънредно заради ветото на президента Румен Радев върху част от Закона за мерките при извънредно положение.

Ветото на държавния глава е върху въведените текстовете за спекула - фиксирането на цени на средни стойности за последните три месеца преди въвеждането на извънредно положение, както и за неясна дефиниция на понятието за разпространение на невярна информация.

"Държавният глава през цялото време е бил осведомяван за движението на спешните мерки и законовата инициатива, която се предвиждаше. Изненадва ме един от мотивите на президента да върне закона именно в частта му, която е за борбата срещу фалшивите новини. Не намирам критики към този текст", коментира депутатът от ГЕРБ Александър Иванов в "България сутрин".

По неговите думи текстовете за спекулата ще бъдат дискутирани днес, защото трудно биха могли да работят. Иванов изрази съмнение, че ще бъдат приети повторно.

Той коментира и третия мотив на президента, който е във връзка с включването на армията в борбата срещу коронавируса, а именно да се използва целият ѝ ресурс - човешки и технически.

"Не виждам нищо притеснително в сегашния текст, в който се казва, че само в крайни случаи се използва Българската армия. Виждаме примери в цяла Европа", допълни депутатът от ГЕРБ пред Bulgaria ON AIR.

Александър Иванов каза още, че Законът ще действа единствено в рамките на извънредното положение.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК