България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сериозни мерки в Троян след положителната проба на ски учителя

Състоянието му е относително добро, поведението му е изключително отговорно, съобщи кметът на града

19.03.2020 | 09:25 Редактор: Тодор Петров

Троян също попадна на картата със заразените райони. Млад ски учител, който се е прибрал от Банско, се оказа носител на вируса. Той е настанен в инфекциозното отделение на болницата в Ловеч.

"Състоянието му е относително добро. Поведението му е изключително отговорно. Съжали, че причинява напрежение на нашите съграждани. За него се полагат адекватни грижи. Постепенно се преодоляват затрудненията", съобщи кметът на Троян Донка Михайлова за "България сутрин".

"Неспокойните ни съграждани действат разумно и рационално. Това създава спокойствие за оперативния щаб. Помолих да се затворят търговските обекти. В рамките на 2 часа над 95% от търговските обекти бяха затворени. Разпоредих всички открити търговски площи да бъдат закрити, зеленчуците да се продават в магазините. Спряхме дейността на павилионите и кафе автоматите", обясни Михайлова пред Bulgaria ON AIR.

И подчерта, че час след като е била установена положителната проба на мъжа, полицията е влязла в контакт с всички, които са били в непосредствена връзка с него. 

"По-малко от 30 човека са. Всички са изследвани, но все още не са ясни резултатите им", уточни кметът на Троян.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК