И мъж от Троян е с коронавирус, 1500 души у нас са под карантина

Заразеният е работил като ски учител в Банско

17.03.2020 | 12:47 Редактор: Ралица Братанова
И мъж от Троян е с коронавирус, 1500 души у нас са под карантина

Първи случай на заболял от коронавирус е регистриран в Троян. За това съобщиха на извънреден брифинг в града. И двете проби на човека са положителни.

Заразеният мъж е работил като ски учител в Банско. Към момента той е настанен в инфекциозното отделение в болницата в Ловеч. По непотвърдена информация мъжът е от Черни Осъм.

Във Facebook кметицата на Троян съобщи, че хора от града, които са контактували с мъжа, са открити и поставени под карантина. Под такава вече е директорката на болницата в Ловеч, която е инфекционист и е прегледала мъжа, заедно с нея под карантина са и лекарите и медицинските сестри, имали контакт със заразения. 

По непотвърдена информация има и още един заразен - 18-годишно момче, прибрало се от Чехия. Там е било под карантина 14 дни, но е развило симптоми, когато се е прибрало у нас. Неговите проби още не са потвърдени официално. 

По-рано днес Националният оперативен щаб съобщи за още 5 нови положителни проби, с които заразените стават общо 67. Не е ясно какъв е профилът на новозаболелите.

По данни на МВР 1500 души са поставени под домашна карантина в страната, като 400 от тях са в София.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК