България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Носител на "Златна игла" представя нестандартни облекла

Ние сме изцяло извън тенденцията, посочи Теодора Спасова

06.03.2020 | 10:57 Редактор: Тодор Петров

Дизайнерът Теодора Спасова създава практични и полезни облекла, които бяха подобаващо отличени в последната церемония на наградите "Златна игла". Тя е носител на наградата в категория "Модна иновация".

"Започнах да се занимавам с моден дизайн, когато стигнах един връх във финансовата си кариера и ми стана изключително скучно. Записах "Мода" в Националната художествена академия и там намерих моя партньор, с когото имахме идеална цел да създаваме нещо повече от облекло", разказа Спасова пред Bulgaria ON AIR.

В студиото на "България сутрин" тя представи колекция от облекла, които отчасти са създадени от изрезките на други такива. 

"Ние сме изцяло извън тенденцията. Даден потребител може да носи облеклото следващия сезон и след 10 години, стига естетиката му да остане същата", уточни дизайнерката.

"Абсурдно е да се разплете, третирали сме го изключително много време. Оказа се, че е доста по-здраво от обикновен тъкан плат. Няма никакво ограничение в цветовете в зависимост от нишката, която използваме", коментира Спасова, разглеждайки едно от уникалните унисекс облекла.

Насочили са се изцяло към международния пазар, но по никакъв начин не отричат българската публика. 

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК