България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Доброволци продават ръчно направени мартеници в помощ на оперирано куче

Целта е да бъдат събрани средства, които да покрият сметката на Бандит

21.02.2020 | 09:37 Редактор: Ралица Братанова

Доброволците  от  Бандата на 1500-те организират благотворителен базар с ръчно направени мартеници. Събраната сума ще отиде за покриване на сметката на кучето Бандит, което се възстановява от тежка операция. Събитието ще се проведе в столичен бар на ул. "Триадица" 4 от 14:00 часа в събота.

Базарът е под лозунга "Вземи мартеница, помогни на Бандит да проходи".

"Събираме пари за куче Бандит, което беше оперирано в столична клиника, с много тежки наранявания. Всичко е ръчно направено, за да успеем да покрием неговата сметка", обясни Мартина Чикова в "България сутрин".

Организаторите споделиха, че на базара ще има мартеници за хора, мартеници за кучета и шалчета за домашни любимци, които играят ролята на мартеничка.

"Бездомните кучета идват от изоставени домашни. Процентът на настанените в приюта вече безстопанствени, но някога домашни кучета, е огромен. Проблемът идва от безконтролното домашно развъждане", поясни Кристина Петкова.

Пред Bulgaria ON AIR  Чикова обясни, че сметката за лечението на Бандит до момента е 1600 лв. и с всеки ден расте. До момента са събрани 400 лева. 

Вижте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК