Жена спаси осакатено куче, захвърлено край Кърджали

Ивелина се грижи и за още десетина животни

13.01.2020 | 18:19 Редактор: Ивет Арабова

Осакатеното от неизвестен садист куче, открито край язовир "Студен Кладенец“ край Кърджали, вече се лекува. То е приютено в дома на Ивелина Недкова от Фондация "Аnimal Hope".

Снимките на бедстващото животно за минути възмущават хиляди в социалните мрежи. Безпомощно, захвърлено на брега на кърджалийския язовир "Студен кладенец” с отрязани крака и без едно око. Когато казанлъчанката Ивелина научава за осакатеното куче, тя веднага заминава за Кърджали. Животното е било изключително изтощено. С помощта на доброволци тя започва лечението му. Вече са направени няколко операции. 

"Към настоящия момент Лъки Иван е на антибиотично лечение, защото има и кърлежово заболяване. Очакваме антибиотикът да покрие последствията и впоследствие да бъдат извършени няколко операции, тази седмица се надявам да бъдат извършени. Определено той е по-спокоен, храни се добре, пие водичка, разхожда се малко", разказа Ивелина Недкова.

Осакатеното кученце ще претърпи поне още три операции. Ива лекува и още десетина животинки, кучета и котки, които са осакатени. 

От неправителствените организации призовават, ако видите или станете свидетел на агресия над животно, да се звъни на тел. 112.

Вижте повече в репортажа!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК
 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Добромира
преди 3 години