България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Въргала: Проблемите на "Левски" не са проблеми само на левскарите

Спортът е отговорност на всеки един човек, но най-силната отговорност е на парите, смята той

17.02.2020 | 09:25 Редактор: Кристина Крумова

Преди съботната среща между "Левски" и ЦСКА в центъра на столицата се проведе походът на феновете на "сините". Шествието беше под надслов "Левски, ти си всичко за нас". 

"За съжаление, нас ни сближава най-силно болката. Винаги когато има някакъв миг на изпитание, ние се солидаризираме. Смятам, че това е един прецедент в момента да се обединят толкова много хора, да защитят една своя идея, една кауза", каза актьорът Владислав Карамфилов - Въргала в студиото на "България сутрин".

Според него спортът е най-големият посланик и проблемите на "Левски" не са проблеми само на левскарите. 

"Това са проблеми на спорта", убедени е известният фен на "сините".

"Футболът е спорт, който трябва да обединява. Хората, при този труден живот, намериха начин да бръкнат в собствения си джоб и да извадят стотинка", подчерта Влади Въргала пред Bulgaria ON AIR.

Той смята, че спортът е отговорност на всеки един човек, но най-силната отговорност е на парите. 

"Трябва да има система за спорта. Спортът е унищожен след така наречените "промени". Това, че съществуват наши спортисти, които прославят България, това е чудо. Хората работят, тренират и се развиват в невероятни трудни условия. Държавата не може да финансира спорта, трябва да има един простичък закон", категоричен беше актьорът.

Неговото мнение е, че спортът е идея, която може да обединява, следователно тя е ангажимент на всички, но всеки един има някакви пропорции в неговото издържане. 

"Няма как да искаме държавата да го прави цялото това нещо, но няма как държавата да абдикира", каза още Въргала.

"Това, което видях не терена в събота, не беше това, което видях на трибуната. На трибуната имаше много повече "Левски", отколкото на терена", сподели мнението си за Вечното дерби актьорът.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК