България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Големо Бучино на протест заради водопровода: Настояват да се работи по-динамично

Жителите се оплакват, че изграждането му създава напрежение

12.02.2020 | 08:55 Редактор: Ралица Братанова

Жителите на Големо Бучино излизат на протест, а причината е спирането на движението в района заради изграждането на водопровода, който трябва да свърже водопреносните мрежи на София и Перник

Заради затворените пътни участъци в района местни жители изпитват значителни затруднения в придвижването.

Те споделиха в "България сутрин", че само до преди 2 дни е трябвало да изминават по 30 километра в едната посока, за да стигнат до Перник, където работят повечето от тях, докато миньорският град е само на 4 километра от селото.

"Ние не сме против изграждането на този водопровод. Настояваме да се работи по-динамично и по-бързо да приключат нещата, за да пътуваме нормално", категорични бяха жителите на селото пред Bulgaria ON AIR.

Те обясниха, че машините работят от 8:00 до 17:00, а според тях премиерът е дал обещание да се работи постоянно. Не вярват, че крайният срок от 30 дни за завършването на ремонтните действия е осъществим.

Хората се оплакаха още, че на са били предварително предупредени за ремонтните действия, които се извършват на територията на селото и това е създало излишно напрежение.

Жителите призоваха и за връзка с АМ "Струма".

"Седем километра от магистрала "Струма" се намира на територията на Големо Бучино и нямаме достъп до нея. Има начин да има вход и изход към нея. Няма как да приемаме всички негативи от АМ "Струма", а в същото време да не можем да я ползваме", категорични бяха те. 

Вижте още в репортажа на Михаела Карабельова

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК