България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Сабанов: Няма пречка държавата да не се справи с лотарийните игри

Българският спортен тотализатор е вкаран в забранителния списък за приватизация

07.02.2020 | 09:16 Редактор: Искра Ангелова

Фишове и други талони за игри ще се предлагат само от служители на Българския спортен тотализатор, решиха депутатите. От спортния тотализатор изразиха притеснение, че ще търпят загуби, ако талоните се продават само в техните пунктове.

"Така или иначе ще има преходен период, докато спортният тотализатор не поеме цялата функция на лотариите, които бяха досега. Председателят на тотото беше в Бюджетната комисия, заради разпространението на лотарийните игри, които ще му бъдат възложени оттук насетне. Има много технически пречки, които досега не те не са ги правили, а колко време ще отнеме - това е процес, който той ще определи", обясни депутатът от ВМРО Александър Сабанов в студиото на "България сутрин".

  Той посочи, че българският спортен тотализатор е вкаран в забранителния списък за приватизация и ще бъде ръководен изцяло от държавата.

Според него, щом един частен оператор може да се справи, няма пречка и държавният оператор да се справи.

"Печатането изисква време и организация, която не мисля, че е толкова трудна, при положение, че българският спортен тотализатор е сериозна структура. Отделя голяма част от печалбата си за спорта. Но дали ще са 50 милиона или 100 - зависи от това как ще тръгне самата лотария, която ще бъде управлявана от него", добави Сабанов пред Bulgaria ON AIR. 

Депутатът коментира и варианта за поискване на импийчмънт на президента Румен Радев.

"Не е ставало въпрос за тази процедура на президента. При нас не се обсъжда такова нещо, не мисля, че импийчмънт ще доведе до нещо положително. На хората още повече им изчезва доверието в институциите. Ние сме за диалог, в който да бъдат изчистени тези проблеми", категоричен е Александър Сабанов.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК