България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Манолова: Цели системи не функционират, ще обединим всички недоволства

Нищо не се прави за решаване на проблемите, заяви тя пред Bulgaria ON AIR

07.02.2020 | 08:45 Редактор: Тодор Петров

Началото на студената война между президент и премиер беше сложено официално от държавния глава, който сне доверието си от правителството на Бойко Борисов. Експертите са категорични, че от това не печели нито той, нито управлението. Така в обществото се освобождавала една огромна маса от недоволни, които не припознават свои лидер.

"Цели системи в държавата отказват да функционират, разпадат се пред очите ни. През последните дни протестираха срещу добива на нефт, майките за липсата на достатъчно лични асистенти, малкият бизнес, срещу поредното сметище, срещу липсата на вода, чистотата на въздуха... Това са множество протести, властта не успя да се справи с проблемите на хората, тя създава проблеми. Превърнаха България в сметището на Европа", коментира председателят на гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова.

Идеята е да обединим всички тези малки недоволства в обща платформа на гражданското недоволство в България, обяви тя в студиото на "България сутрин".

Манолова е на мнение, че най-големият проблем е, че нищо не се прави за решаване на проблемите. Проблемите стават необратими и национални. Хората наистина не знаят утре какво ще им се случи, убедена е тя.

"Всички тези хора не искат нищо повече от почтеност, предвидимост, некорумпираност и далновидност в управлението", заяви Манолова.

Безводието в Перник и тръбата за водоподаване от София

Според Манолова язовирът в Перник е източван в рамките на месеци или година, за да бъде по-евтин ремонтът на язовирната стена. Къде отидоха 32 млн. лева, обещани от Павлова за ремонт на тази язовирна стена. Да видим колко ефективни ще са мерките и това, че ще похарчат 1 млрд. лева ще напълни язовирите, посочи тя пред Bulgaria ON AIR.

Мая Манолова подчерта, че не е имала разговор с президента Радев, но в изявлението си той е казал това, което тя вече правила от месеци - идеята за обединение на българските граждани. Бившият депутат и омбудсман каза, че води разговори с инициативни комитети и граждански сдружения.

За 2 седмици проектът за изграждането на тръбата София - Перник е поскъпнал с 2 млн. лева. Всяка седмица ще поскъпва с още 1 млн. лева, това са пари на българските данъкоплатци, настоя тя.

САЩ удари черен печат на съдия Андон Миталов

Посочването на съдия като първото лице, на което публично се казва, че няма да има възможност за пътуване в Америка, е сигнал за състоянието на правосъдната система в България, смята Манолова.

Вижте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК