България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Студенти от НБУ с премиера на Шекспировата "Сън в лятна нощ"

Според режисьора пиесата е доста съвременна за младите хора

03.02.2020 | 10:41 Редактор: Ивет Арабова

Една от най-популярните творби на гениалния Шекспир - "Сън в лятна нощ" - е смятана за връх в кариерата на английския драматург. Същевременно тя е предизвикателство от най-висок ранг за онези, които искат да го покажат на сцена.

"Гениалността на Шекспир е в това, че няколко века по-късно той продължава да бъде актуален. Оказа се, че пиесата е доста съвременна за младите хора. В тази пиеса Шекспир се разхожда из всички възможни форми на любовта. Оказа се, че това е тема, която вълнува младите хора", сподели в студиото на "България сутрин" режисьорът на пиесата Елена Панайотова.

Студентите са тепърва прохождащи млади актьори. 

"Шекспир е едно голямо богатство, щастливи сме, че имахме възможността да направим тази пиеса", каза студентът по актьорско майсторство Петър Байков.

Според колежката му София Линардис, която също има роля в пиесата, изказът тогава е бил доста по-различен и е малко стряскащ, когато се прочете.

София се превъплъщава в ролята на Титания, а Петър - в Тезей.

"Поканили сме студенти от Танцов театър, за да се пресъздаде Царството на феите. Това е единствената премиерна постановка в "Театрална совалка 2020" на НБУ. В тази постановка всичко е решено с 40 възглавници", добави Елена Панайотова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Вижте цялата дискусия във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК