Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Революционен дух цари в Софийската опера заради премиерата на "Клетниците"

Роли в мюзикъла имат Весела Делчева и Орлин Павлов

29.11.2019 | 22:05 Редактор: Ивет Арабова

Култовият мюзикъл "Клетниците" за първи път на българска сцена в Софийската опера и балет. Роли в премиерата имат Весела Делчева и Орлин Павлов.

"Най-играният мюзикъл в историята е именно "Клетниците". Изискванията към него са изключително педантични. Избрани сме да участваме в него след много сериозен кастинг", разказа Весела Делчева в студиото на "Денят ON AIR".

Тя ще се превъплъти в една от главните женски роли - на Фантин.

"Огромно удоволствие е да се работи с Весела, тя е много рядко срещан артист. Има много млади хора, за които тепърва ще се чува", сподели Орлин Павлов.

Образът му в мюзикъла е този на лошия инпектор.  

"Ролята ми в "Клетниците" е много драматична, емоционална. С Орлин имаме много тежки сцени, в които си партнираме", подчерта Весела Делчева.

"Имам някакъв опит в мюзикълите, но той е много далече от това, което се прави в момента. Материалът за пеене е изключително сложен, декорът е много мащабен, всяко влизане и излизане са изчислени до сантиметри", обясни още Павлов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Делчева смята, че хората ще бъдат провокирани да мислят и да си зададат много въпроси, след като гледат мюзикъла.

"Мюзикълът, макар и дълъг, минава на един дъх, защото е много динамичен. Моята героиня преминава през един огромен катарзис. От едно чисто цвете тя удря абсолютното дъно. Най-голямата ми провокация до този момент е тази роля. Цари един революционен дух на сцената", каза още Делчева.

"Относно бунта във всеки един от нас изкачат много важни въпроси в мюзикъла", заключи Орлин Павлов

Премиерата на мюзикъла ще се състои на 6 декември от 19 часа.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК