България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Хиндлиян: Порочен е начинът, по който е заложено да се управлява футболът в България

Ние не сме лобисти на Националната лотария, подчерта председателят на НКП на "Левски"

23.01.2020 | 10:00 Редактор: Ралица Братанова

Фенове на футболния "Левски" ще се срещнат с премиера Бойко Борисов в петък, след като ръководството на клуба изнесе детайли за финансирането му, а основният спонсор Васил Божков повтори, че ще прекрати издръжката на клуба, ако държавата отнеме лиценза на частните лотарии.

"Има предложения за наше становище пред министър-председателя, но за нас на първо място е важно да чуем другата гледна точка - тази на държава. В лицето на премиера, а не на коалиционния му партньор", заяви председателят на Националния клуб на привържениците на "сините" Степан Хиндлиян в "България сутрин".

Той коментира, че най-важно е да разберат какво следва от тук нататък за клуба при положение, че предложените текстове бъдат приети.

"В синята общност има нагласи за протестни действия. Друг е въпросът под каква форма те ще се реализират. Българското общество обикновено протетира във Facebook. Има нагласи, има план, но левскарите сме адски много - има различни мнения, така че формите на протест могат да бъдат много", заяви Хиндлиян пред Bulgaria ON AIR.

"Ние не сме лобисти на Националната лотария. Няма да се качим на амбразурата в подкрепа на търкането на талончета", подчерта Хиндлиян.

Той бе категоричен, че Националният клуб на привържениците защитава единствено интересите на "Левски".

"Няма да се уморя да повтарям, че начинът, по който е заложено да се управлява футболът в България, е порочен - т. нар. модел на бащицата", коментира Хиндлиян.

По думите му този модел води до това, че футболният отбор изпада в колапс, ако нещо се случи с този единствен човек, който издържа клуба. 

Хиндлият посочи още, че именно това ще е един от основните въпроси, които "сините" ще поставят на срещата си с премиера.

Гледайте целия разговор във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК