Божков: "Левски" умира, ако държавата ми вземе бизнеса

Собственикът на клуба призова феновете да се обърнат към Борисов

20.01.2020 | 12:38 Редактор: Тодор Петров
Божков:

Ще продължи ли Васил Божков да издържа финансово Левски? Това е най-актуалната тема във футбола ни в момента.

В социалните мрежи се появи любителско видео от срещата между бизнесмена и феновете, която се състоя в неделя по обед на стадион "Георги Аспарухов". 

По думите на Божков, ако му бъде отнета Националната лотария, то той ще оттегли финансовата си подкрепа към клуба и "Левски" ще умре

В продължение на разговора собственикът на "Нове Холдинг" призовава привържениците да се обърнат директно към премиера Бойко Борисов и уточнява, че той също го е търсил, но министър-председателят не е вдигнал мобилния си телефон. 

В сряда е насрочена нова среща на Герена с Васил Божков. Очаква се събранието да започне около 19:00 часа.

Ден след срещата между ръководството и привържениците на клуба, от "Нове холдинг" излязоха с официална позиция:

До спортната общественост и спортните медии

Във връзка с публикациите и появилите сe интерпретации за срещата на г-н Васил Божков с представителите на фен-клубове на ПФК "Левски", бихме искали да представим официалната му позиция.

В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция. Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес.

Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК "Левски". При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страница ни във Facebook ТУК