Любо Ганев: Не ме интересува какви грешки е имало, а как ще е занапред

Той заяви, че иска да има повече пари за малките клубове

19.12.2019 | 09:50 Редактор: Ивет Арабова

Един от кандидатите за президент на родната федерация по волейбол - Любомир Ганев, даде специално интервю за Bulgaria ON AIR. 

"Всичко започна преди 3 седмици. От клубовете дойдоха и ми казаха, че се опасяват, че ще се опитат да ме извадят от Управителния съвет. Когато си поговорихме за техните проблеми, аз им казах, че имам някакви идеи как волейболът може да бъде по-добре", заяви Ганев. 

Той отбеляза, че е получил над 60 подписа на хора, които са застанали зад програмата му, без да знаят кой може да я изпълни.

"Тогава издигнаха кандидатурата ми. Казах, че след като програмата е моя, няма как да се дръпна назад. Основните акценти в нея са няколко. Един от тях е, че искаме 20% от допълнителните приходи на федерацията, които към този момент са между 1 и 2 милиона лева, а аз искам да ги направим между 2 и 3, да отидат директно за отборите, активно развиващи детско-юношеска школа. Между 400 и 600 хиляди лева да отиват, за клубовете, които работят с деца. Да подсигурим повече пари основно за малките клубове, да направим волейбола по-атрактивен спорт", обясни Любо Ганев.

По негово мнение "една пирамида се изгражда от основите". 

"Нямаме състезатели, които по-малките клубове могат да вземат. Ние не търсим пари, а партньори, които милеят за развитието на волейбола. Много лесно можеш да продадеш рекламно време, когато има световно или европейско първенство, но те не са всяка година", каза още Ганев пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Toй разки, че вече е водил разговори с няколко такива потенциални партньори - както нови, така и стари.

"За трансферната политика съм предвидил 50% от трансферната такса да се връща обратно към клубовете. Не ме интересува какви грешки е имало преди, а какво ще е оттук нататък. Много съм се учил от г-н Лазаров, стремял съм се винаги да работя за доброто на българския волейбол", коментира още Ганев.

Според него в мъжкия национален отбор не сме успели да се възплозваме от шансовете, които имаме.

"Правихме подмяна на поколението. Лутахме се кои играчи да вземем - по-млади или по-опитни. Сега другите отбори много се развиват, ние сме във фаза, в която много състезатели се отказват", разясни той.

Вижте цялото интервю на Ваня Симонска с Любо Ганев във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК