България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Димитър Маринов: Мастъра промени живота ми завинаги

Актьорът е в България и стартира майсторски класове в НДК

28.11.2019 | 10:03 Редактор: Ивет Арабова

"Стефан Данаилов е един много особен човек в живота ми, кандидатствах в първия му клас. Стигнах до последния кръг и не бях приет. Няколко месеца по-късно играех във Видинския театър и бяхме на представление в Сатиричния театър. Моята учителка тогава го попита: "Защо не го взе?", той се усмихна и каза: "Аз няма на какво да го науча", разказа актьорът Димитър Маринов. 

Мастъра почина във ВМА в нощта срещу сряда на 76-годишна възраст след тежко боледуване. Поклонението ще бъде в понеделник във фоайето на Народния театър от 11 часа.

Маринов сподели, че двамата с Ламбо били коренно различни по политически възгледи, но има абсолютен респект.

"Според мен Ламбо е единственият, който не се "пребоядиса". Няма по-достойно от това, той не спря да вярва в това, което мисли. Това е човекът, който ми промени живота завинаги. Стефан Данаилов опроверга това, че красивите актьори не са талантливи. Той можеше да изиграе всичко и успя", заяви Маринов.

Според него след успеха на "Зелената книга" очакванията са станали значително по-високи.

"Вече си "над чертата", както казваме в нашия свят. Снимам и с Дензъл Уошингтън филм за живота на един сериен убиец. Играя ролята на мениджър в едно гето в Лос Анджелис, в който отсяда и този убиец. Участието ми във филма не е голямо, но удоволствието за партньорството с Дензъл е достатъчно. Колкото по-голяма е една звезда, толкова по-лесно се работи с нея", коментира Димитър Маринов пред репортер на Bulgaria ON AIR.

Той стартира и свой майсторски клас в НДК.

"Това е опит, експеримент. Давам им идеи за начина, по който се работи в Холивуд. Искам те да разберат нещо различно, какво е "зад ъгъла". Не е толкова учене, искам да демонстрирам начина, по който се работи зад Океана", сподели още Димитър Маринов.

Вижте повече в репортажа на Боряна Благоева!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК