Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Славчо Пеев: Рядко се вижда човек като Ламбо - да стои и да му вярваш!

Според него Мастъра е омагьосвал хората пред екраните

27.11.2019 | 21:55 Редактор: Ивет Арабова

"Бяхме много близки с Ламбо. Днес си мислех какво ни свърза, но не можах да се сетя. Много често се виждахме, много държахме един на друг", каза в студиото на "Денят ON AIR" актьорът Славчо Пеев.

Той разкри, бащата на Стефан му казал преди години, малко преди да почине, да не спира да вярва в идеалите и идеите си.

"Никога не сме водили политически спорове с Ламбо. В една наша среща решихме да не си говорим за тези неща. Тогава бяхме с малко размътен мозък, коментирахме много спорта, спорехме за това. Споделяхме си за нещата, които правим по театрите", сподели Славчо Пеев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Последната среща на двамата била в Народния театър преди около месец на представление на Мастъра.

"Много обичаха Ламбо в партията му, той беше много убедителен там. Беше съвършен като министър, нямаше никакви пристрастия и беше министър на всички в културата. Преди месец, когато се видяхме, той вече беше в инвалидна количка. На финала на представлението трябваше да каже основните думи и той стана от количката, разходи се и ги каза", спомни си Славчо Пеев.

Актьорът бе категоричен, че Ламбо омагьосваше хората пред екраните.

"Казах му, че много ми е харесало представлението. Той много искаше тази негова идея да се хареса. Стефан беше положителен. Рядко се вижда такъв човек - да стои и ти да му вярваш", каза още Пеев.

Вижте видеото с целия разговор със Славчо Пеев и откъс от последното интервю на Ламбо за Bulgaria ON AIR!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК