Прощаваме се с Ламбо в понеделник в Народния театър

"Сърце, душа и заразяваща енергия" - така колеги описват работата му

27.11.2019 | 17:30 Редактор: Ивет Арабова

Поклонението пред Стефан Данаилов ще се състои в понеделник от 11.00 часа във фоайето на Народния театър "Иван Вазов“ в София. Ученици, колеги и приятели отдават почит на големия актьор в социалните мрежи. 

"Обичаме те, Мастер!" С тези думи се обърнаха към Стефан Данаилов студентите от последния му випуск в Националната академия за театрално и филмово изкуство по време на най-тъжната си репетиция. Сърце, душа и заразяваща енергия. Така колегите описват работата му. 

 

"Стефан Данаилов беше човек с изключително голямо сърце, човек, който беше готов да откликне срещу всяка несправедливост, да се опита да поправи нещата в този живот доколкото е в неговите сили, а понякога и извън тях. Опитваше да дава свелина", каза ректорът на НАТФИЗ проф. д-р Станислав Семерджиев.

"Аз кандидатствах в първия му клас - 1988 г. Тогава бяхме заедно с Въргала – този първи випуск. Стигнах до последния кръг и не бях приет. Моята учителка по актьорско майсторство Мария Карл, която беше негова учителка, го попита директно пред мене "Защо не го взе?“. Той се усмихна, прегърна ме през рамо и каза "Няма на какво да го науча“, сподели актьорът Димитър Маринов.

В петък студентите от класа на Мастъра ще изиграят в негова памет последния спектакъл, който са репетирали заедно.

Вижте повече в репортажа на Виолета Манчева!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК