България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Стефан Мавродиев: Ламбо успя да остави армия от хора

Двамата са състуденти във ВИТИЗ, много се забавлявали и не си завиждали

28.11.2019 | 09:10 Редактор: Ивет Арабова

"Никога не са достатъчни спомените. Мога да говоря само за весели неща с Ламбо. Ние гледахме на живота достатъчно сериозно, за да не се взимаме насериозно. Първото ми впечатление от Ламбо беше на сцената на ВИТИЗ. Появи се облечен в черен костюм, много слаб, висок", сподели в студиото на "България сутрин" актьорът и режисьор Стефан Мавродиев.

Двамата със Стефан Данаилов са били състуденти във ВИТИЗ.

"Много се забавлявахме, Методи Андонов се занимаваше много с нас. Той беше един забележителен човек, той ни научи на дисциплина. Атмосферата, създадена ни от нашите учители, ни караше да не си завиждаме", разказа Мавродиев.

Ламбо си отиде от този свят на 76-годишна възраст след тежко боледуване. Tой издъхна в реанимацията на ВМА, където беше хоспитализиран в началото на октомври. Поклонението пред Стефан Данаилов ще се състои в понеделник във фоайето на Народния театър "Иван Вазов" от 11 часа.

9 са филмите, в които Мавродиев и Стефан Данаилов си партнират.

"Ламбо се разболя от бронхопневмония преди началото на едни снимки. Изчакахме 40 дни да оздравее, за да започнем филма. Повече от скромен живот водехме, но веселбата беше безкрайна. Ние живеехме заедно непрекъснато. Всички бяхме заедно в Пловдив", каза още Стефан Мавродиев.

Мавродиев и Данаилов ходили и по детски градини, за да забавляват децата и да изкарват "по някой лев".

"Бяхме приятели и с Мария - съпругата на Ламбо, тя беше в нашата компания. Ние бяхме по на 22-23 години, тя беше по-голяма от него. Ламбо преживя много тежко загубата на Мария. Той намери дълбока опорна точка в преподаването - това е нещо, за което малко му завиждам. Той успя да остави армия от хора. Когато бъркаше, той веднага си признаваше, че е сгрешил", сподели Мавродиев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Според него Данаилов никога не е криел нищо от студентите си, бил е откровен и те много му вярвали.

Вижте целия разговор във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК