България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Група Spectrum преплита поп и джаз с етно елементи

Бандата вече има и почти готов албум, озаглавен "Пресечна точка"

16.10.2019 | 10:46 Редактор: Василена Василева

Без музикален инструмент, но с най-високо певческо майсторство, наречено акапелно пеене. Група Spectrum е единствената родна акапелна група, която загравя гласните струни за концерт на живо.

Бандата съществува в този състав от около две години. Създадена е преди близо седем. Събира ги любовта към музиката.

"Подобен тип пеене в хармония у нас рядко се практикува. Хората ни свързват повече с хоровата музика, но всъщност ние изпълняваме поп и джаз парчета и ги свързваме с етно елементи", сподели в студиото на "България сутрин" Константин Бейков от група Spectrum.

В различните песни се случва да сменяме музикалните си инструменти. Вече имаме и почти готов албум, озаглавен "Пресечна точка", който ще представим съвсем скоро", допълни Боряна Йорданова.

"За нас това е голяма крачка, пресечната точка, в която се събират нашите творчески търсения, колкото и банално да звучи", казаха още музикантите.

Пред Bulgaria ON AIR  Весела Морова oт Spectrum разкри, че колкото и жените в групата да помагат, мъжете вършат по-голямата част от работата. 

"Освен удоволствие обаче, понякога сме изправени и пред големи предизвикателства. За да се напаснем и да бъдем в хармония един с друг", отбеляза още тя. 

Вижте повече във видеото!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК