България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Експерти: Трудно ще има промени в управляващата коалиция

На Борисов му писна да му се катерят по главата, обясниха Кольо Колев и Юлий Москов

19.08.2019 | 09:09 Редактор: Бойко Димитров

Един от играчите в управляващата коалиция - Валери Симеонов, намекна за ново патриотично обединение и промени в нея. Два месеца преди местните избори той заяви, че държавата не върви добре и затова "Обединени патриоти" ще поставят тежки въпроси пред премиера Борисов. 

В "България сутрин" журналистът Юлий Москов заяви, че премиерът трудно ще се съобрази с мнението на Валери Симеонов, тъй като вече му е писнало да му се катерят по главата. 

"Валери Симеонов ще поставя тежки въпроси на Борисов и ще получи тежки отговори - "Айде, гледай си работата". Ние сме вторачени в едни 50 човека, за които си мислим, че те са държавата. Това са политически спекуланти, политически въжеиграчи. На Борисов му е писнало да му се катерят по главата разни хора", каза той.

Социологът Кольо Колев пък е на мнение, че ГЕРБ ще търси стабилност, за да успее да изкара мандата си. 

"Виждаме сближаване на ВМРО и НФСБ. Това са политически игри с оглед на запазване на властови позиции и запазването на Малката коалиция като партньор на ГЕРБ. Всички политически партии са в много слаба позиция в момента. ГЕРБ ще търси някаква стабилност, за да изкара мандата. Има страшно много недоволни хора, които не виждат алтернатива", заяви Колев пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте видеото с цялата дискусия!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК