България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Библиобус със стотици книги насърчава четенето в София

Столичната библиотека провежда кампанията за пета година

05.08.2019 | 10:07 Редактор: Тодор Петров

Библиобусът на Столичната библиотека разполага с над 700 тома художествена, научно-популярна и детска литература. Той улеснява достъпа на хората до книгите. 

Екип на Bulgaria ON AIR посети колоритния библиобус и се срещна с директора на Столичната библиотека Юлия Цинзова на площад "Славейков".

Вече пета година Столичната библиотека реализира своя мащабна кампания за насърчаване на четенето. Кампанията се състои от две части - "Зелени библиотеки" в парковете на София и "Зелени библиотеки" в планината.

Юлия Цинзова посочи в "България сутрин", че за миналата година са получили над 1500 книги като подарък от столичани. А в мобилния "Библиобус" може да се намери почти всякакъв тип литература. Всеки читател може да поиска определена книга и безплатно да стане член на библиотеката.

От услугите на "Библиобус"-а вече се възползваха в Южния парк и в Градската градина в София. Предстои той да посети парка "Заимов", Борисовата градина и още места в столицата. А инициативата може да продължи и в началото на септември.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК