България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Чети във влака": БДЖ предоставя безплатни книги по време на път

Всеки, притежаващ смарт устройство, ще може да се възползва

26.07.2019 | 09:38 Редактор: Василена Василева

БДЖ стартира кампания "Чети във влака". Целта е да се стимулира четенето на книги по един модерен начин. Пътниците, притежаващи смарт устройства, ще могат да се насладят на електронни книги по време на пътуването си.

"Искахме да направим дългите пътувания на хората по-интересни, както и да популяризираме творчеството на българските автори", коментира пред репортер на Bulgaria ON AIR ръководителят на отдел "Продажби и обслужване" в БДЖ  Калин Маринов.

Във всички влакове в страната са разпространени стикери с QR код, водещ към електронни книги за безплатно четене. Инициативата подкрепят водещи издателства и автори, които са предоставили безвъзмездно първите книги от виртуалната библиотека на "Чети във влака".

Сред тях са сборникът с кратки разкази Антология "Галактики" на издателство "Колибри", разказите "Кръв от къртица" и "Юли не идва" на автора Здравка Евтимова, издадени от "Жанет 45".

Сред детските заглавия са "Червената шапчица", "Горската сладкарница", "Морско вълнение", "Вълкът и седемте козлета", "Халифатът щърк", "Кой светна луната?", "Колко е часът?" и "Умно дете си ти, Тино!" на авторката Нели Беширова.  

Виртуалната библиотека на "Чети във влака" ще остане отворена за нови попълнения целогодишно, добави още Маринов за зрителите на "България сутрин".

Всеки автор и издателство могат да се включат в каузата, като се свържат с жп превозвача на официалната електронна поща: bdz@bdz.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК