България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новата платформа nPloy свързва бизнеса с кадрите

Двете страни се комбинират само при еднакви очаквания, обясниха Борис Колев и Константин Цонев

11.07.2019 | 08:31 Редактор: Бойко Димитров

Нова платформа свързва бизнеса с кадрите. Приложението се казва nPloy и е разработено от Борис Колев и Константин Цонев. Целта на платформата е двете страни да се свързват по-бързо и да подпомогне намирането на работа и качествени кадри.

В "България сутрин" Борис Колев обясни, че в момента фирмите и работниците у нас губят много време в неефективни интервюта, тъй като и двете страни не са задали конкретни параметри на търсените и предлаганите от тях услуги.

"Има голяма неефективност на пазара. Губи се много време в намиране на качествени хора, провеждане на интервюта. Понякога кандидатите дори не знаят за какво са на дадено интервю. Целим и да осветлим и заплащанията в България, тъй като повечето работодатели не искат да го добавят в своите обяви. Приложението ще бъде от полза и на работодателите, тъй като те ще могат да филтрират и профилират кандидатите, които отиват на интервю за работа", каза той.

Константин Цонев пък допълни, че вече има доста регистрирани компании и търсещи работа в приложението. Той също така разясни, че платформата разчита предимно на филтри, за да може да предложи на бизнеса и кадрите най-подходящите за тях резултати.

"Кандидатите имат много голям брой филтри и приложението им предлага най-подходящите за тях отворени работни позиции. Двете страни се свързват само ако имат еднакви очаквания. Имаме доста кандидати и компании, които вече са регистрирани", заяви Цонев пред Bulgaria ON AIR

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК