България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Майката, обвинила частна ясла в насилие над детето ѝ, сменяла версиите?

Това каза пред Bulgaria ON AIR директорът на заведението Ирена Радулова

07.06.2019 | 09:41 Редактор: Ивайло Николов
Майката, обвинила частна ясла в насилие над детето ѝ, сменяла версиите?

Преди дни Цветелина, която е майка на малко момче, отива да го вземе от частната ясла. Детето обаче се оказва с насинено ухо, разстроено е и веднага майка му го завела в "Пирогов". Цветелина разказва историята във Facebook, където други родители, потърпевши от същото частно детско заведение, се свързват с нея. По думите на жената директорката на яслата твърдяла, че това е първи подобен случай, но тя е научила, че има много такива, просто родителите са си мълчали.

Днес именно директорката Ирена Радулова застана пред камерата на Bulgaria ON AIR, за да отговори на тези обвинения. Според нея агресия към децата в частното заведение не се проявява.

"В рамките на 10 минути майката смени версиите два пъти. Пред едните ви колеги каза, че детето е взето в този вид, за друга телевизия каза, че го е взела съвсем нормално и след това е забелязала, че детето има съответните синини", каза директорката на яслата в ефира на "България сутрин".

Ирена Радулова добави, че детето, за което обвиняват нея и персонала ѝ, е много трудно за гледане, защото било много нервно, неспокойно и ако не стои човек с него, то можело да бъде опасно за себе си или другите деца.

"Имаме ангажимент да се грижим за него и всички останали деца. Обърнахме внимание на майката, че не е лошо да се обърне към психолог. Дадохме координати на психолог, казахме, че детето не е за такъв вид детска градина, защото тормози себе си и останалите деца", каза още Радулова и отбеляза, че майката е потвърдила, че то се държи така и извън заведението.

Директорката беше категорична, че майката не е предявила никакви претенции, когато си е взела момчето, въпреки че е могла да го огледа докато го е обличала или обувала, а го е направила чак след няколко часа.

Според Радулова не може да се каже кога са правени снимките в социалните мрежи и насиняването на ухото може да е станало след часове. 

"При поведението на това дете да се получат наранявания и майката го знае", каза още директорката.

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК