Пореден случай на насилие в детско заведение

За това сигнализира майката на пострадалото момче, което е получило хематом на ухото

06.06.2019 | 19:12 Редактор: Зорница Костадинова
Пореден случай на насилие в детско заведение

Пореден сигнал за насилие на дете в детско заведение. Този път това се случва в столицата, а последиците - хематом на ухото.

Преди няколко дни Цветелина отива да прибере сина си от частна детска градина в центъра на София.

"В 17:10 ч ми го изкара една нова жена, видимо в неадекватно състояние, която казваше, че детето е плакало цял ден. Синът ми посещава тази детска ясла от 14 февруари и досега такова нещо не е имало. Аз съм искала информация, но никога не съм я получавала от тях", сподели Цветелина Стамболийска. 

Ухото на сина ѝ е синьо. Детето е разстроено и веднага е заведено в Пирогов. 

"Казват, че това не е от удар, ако детето е пострадало от удар ще има наранявания и по главата. Той няма. Дърпано е ухото", допълни още майката. 

Цветелина разказва историята във Facebook, където други родители, потърпевши от същото частно детско заведение се свързват с нея. 

По думите на Цветелина директорката на яслата твърди, че това е първи подобен случай, но тя е научила, че има много такива, просто родителите са си мълчали. 

На кадри, заснети в двора на детското заведение се вижда как персоналът нехае, докато децата са навън. 

От частното заведение не пожелаха да коментират случая.

За Bulgaria ON AIR от Министерството на образованието заявиха, че от детската градина са предоставили информация само за 3-та и 4-та  възрастова група. Предстои от ведомството да извършат проверка. 

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК