fallback

Симона Пейчева: Няма къде да тренираме художествена гимнастика

Деветото издание на "Simona Cup" събира 360 състезатели, най-малките са 5-годишни

11.04.2019 | 10:10 Автор: Бойко Димитров

Бившата състезателка по художествена гимнастика Симона Пейчева продължава успешната си кариера, но вече като треньор. След дни тя ще даде началото на деветото издание на турнира "Simona Cup". 

В "България сутрин" грацията обяви, че надпреварата е на национално ниво и ще се проведе в цялата страна. Броят на участниците ще е 360. Те ще са разделени във възрастови групи, като най-малките са 5-годишни.

"Мислех, че е много лесно да си треньор, но не е така. Тази работа е много по-трудна и изморителна, в сравнение с тази на състезателя. Във всяка една работа има разочарования, но те не са свързани толкова с професията ми, а с факта, че липсват зали, в които да можем да тренираме. За съжаление такива съоръжения няма и няма как всички желаещи да се занимаваме с този спорт да се съберем. За да се построи една такава сграда се изискват немалко средства. Не съм спирала да играя, но вече не съм на състезателния килим, а по-скоро под формата на шоупрограми и представления. Следващото ми участие е юли месец в Атина", каза Пейчева пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

 

fallback
Още от България сутрин
fallback