България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Симона Пейчева: Няма къде да тренираме художествена гимнастика

Деветото издание на "Simona Cup" събира 360 състезатели, най-малките са 5-годишни

11.04.2019 | 10:10 Редактор: Бойко Димитров
Симона Пейчева: Няма къде да тренираме художествена гимнастика

Бившата състезателка по художествена гимнастика Симона Пейчева продължава успешната си кариера, но вече като треньор. След дни тя ще даде началото на деветото издание на турнира "Simona Cup". 

В "България сутрин" грацията обяви, че надпреварата е на национално ниво и ще се проведе в цялата страна. Броят на участниците ще е 360. Те ще са разделени във възрастови групи, като най-малките са 5-годишни.

"Мислех, че е много лесно да си треньор, но не е така. Тази работа е много по-трудна и изморителна, в сравнение с тази на състезателя. Във всяка една работа има разочарования, но те не са свързани толкова с професията ми, а с факта, че липсват зали, в които да можем да тренираме. За съжаление такива съоръжения няма и няма как всички желаещи да се занимаваме с този спорт да се съберем. За да се построи една такава сграда се изискват немалко средства. Не съм спирала да играя, но вече не съм на състезателния килим, а по-скоро под формата на шоупрограми и представления. Следващото ми участие е юли месец в Атина", каза Пейчева пред Bulgaria ON AIR.

Вижте повече във видеото!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК