fallback

След средния пръст, Кошлуков да избира: Шеф, водещ или вън

Георги Лозанов, Соня Колтуклиева и Ива Николова с коментар пред Bulgaria ON AIR

13.02.2018 | 09:29 Автор: Иван Берберов

Колко е тънка границата между допустимото и недопустимото в телевизионен ефир? Оправдано ли е показването на неприлични жестове в името на защитата и накърнената чест? 

Наруши ли програмният директор на БНТ и водещ на предаването „Още от Денят“ Емил Кошлуков етичните норми на 9 февруари? Тогава той на два пъти размаха среден пръст пред гостите си в студиото. 

В 11:00 ч. Съветът за електронни медии решава каква ще бъде санкцията към БНТ. 

"СЕМ ще санкционира медията. Това са форми на агресия и като такива не бива да бъдат допускани. На Кошлуков не му е по мяра ролята на програмен директор. Той трябва да направи избор – или водещ, или програмен директор", посочи бившият председател на СЕМ и водещ на предаването "Необичайните заподозрени" по Bulgaria ON AIR Георги Лозанов.

В студиото на "България сутрин" журналистът Соня Колтуклиева отбеляза, че БНТ не е обществена телевизия, каквато е по закон, тъй като не защитава интереса на обществото. 

"Тя е казионна държавна телевизия, която допуска хора като Кошлуков, които да размахват среден пръст, защото тя самата размахва среден пръст към самия народ. В БНТ не се прави телевизия, а само резониране на волята на управляващите", подчерта тя.

"Оставка на Кошлуков! БНТ трябва да задава стандарти и да показва модел на поведение, който да се спазва. Кошлуков отдавна трябваше да подаде оставка, а Каменаров отдавна също трябваше да му я поиска", добави още Колтуклиева.

По темата се включи и журналистът Ива Николова. Според нея, ако бъде наложена глоба към БНТ, то тя ще бъде платена от парите на гражданите.

"Трябва ли БНТ да се издържа и от реклами, и от държавен бюджет? Този проблем трябва да бъде решен от обществото. Телевизията трябва да се махне от хранилката на рекламодателите", подчерта Николова пред Bulgaria ON AIR.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback