Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Кошлуков за поста на Нинова: Като демокрацията отнема, кое дава?

Вероятно лидерът на БСП има предвид друг режим, който ще ни предложи, коментира журналистът пред Bulgaria ON AIR

21.03.2017 | 20:44 Редактор: Луиза Божинова
Кошлуков за поста на Нинова: Като демокрацията отнема, кое дава?

Постът във Facebook на лидера на БСП Корнелия Нинова - "Какво ни отне демокрацията" - коментира Емил Кошлуков в предаването "Денят ON AIR". 

Според госта в студиото на Владимир Сиркаров изказването на Нинова е проблем, но не с това, че тя говори така, а че си вярва.

"Ако кажеш А, трябва да кажеш Б. Като демокрацията отнема, кое дава? Тази жена се готви за премиер. Според нея демокрацията отнема и съсипва. Вероятно има предвид някакъв друг режим, който ще ни предложи", каза Кошлуков.

Той настоя, че когато си председател на най-голямата лява партия твоите думи имат значение, "защото утре може да се окаже, че си премиер." 

По думите на Кошлуков, за да приемат една държава в ООН, тя трябва да е морална и демократична. Той посочи пред Bulgaria ON AIR, че едни от основните изисквания сега ги имаме, но преди ги е нямало.

"Многопартийна система преди нямаше. Свободни избори и честни - преди нямаше избор, в деня на вота имаше един кандидат", поясни Кошлуков и припомни за правото на сдружаване, входните и изходни визи и правото на свободна асоциация и вероизповедание. "Тези основни права преди ги нямаше, сега ги имаме."

Кошлуков каза още, че се надява десницата, визирайки ГЕРБ и Реформаторския блок, да се представи добре на изборите.

Целия разговор вижте във видеото: