Mercedes-Maybach GLS ще бъде най-скъпата кола произвеждана в Америка

Цената на най-новия модел на марката започва от 200 хиляди долара

12.05.2019 | 09:54 Редактор: Бойко Димитров
Mercedes-Maybach GLS ще бъде най-скъпата кола произвеждана в Америка

Германският производител Mercedes-Benz представи новото поколение на всъдеходния си флагман GLS по време на автосалона в Ню Йорк, а сега предстои премиерата на неговата суперлуксозна версия Mercedes-Maybach GLS. Тя ще се произвежда в същия завод във Ванс, щата Алабама, в който се сглобява и стандартния модел. Новият Mercedes ще бъде най-скъпият автомобил, който се прави на територията на САЩ, съобщи automedia.bg.

Според изпълнителния директор на подразделението на Mercedes в Щатите Дитмар Екслер, новият GLS ще бъде на разположение на дилърите до края на годината, докато версията на Mayabch ще бъде представена през есента, а продажбите ще стартират през 2020 г. 

Всъдеходът ще запази някои от чертите на концепта Vision Ultimate Luxury, но част от детайлите ще бъдат променени. Под капака на серийната версия ще бъде поставен 4,0-литров бензинов V8 двигател с две турбини, който ще бъде подпомаган от електромотор. Тази версия ще се казва Maybach GLS 580.

Именно това ще бъде и най-скъпият сериен автомобил, произвеждан някога на територията на Северна Америка. Сега тази "титла" принадлежи на Acura NSX, която струва 159 300 щатски долара. През лятото във Ванс обаче започва производството на седана Mercedes-Maybach S560 4Matic, който е оценен на 171 745 долара. Кросоувърът Mercedes-Maybach GLS 580 ще надмине и това постижение, тъй като стартовата му цена ще е 200 000 долара.

Снимка: Mercedes-Benz.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК