Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Вторият у нас ученически гвардейски отряд получи своето знаме

Той е създаден в плевенското Основно училище "Д-р Петър Берон"

09.02.2018 | 20:35 Редактор: Ивайло Николов
Вторият у нас ученически гвардейски отряд получи своето знаме

Вторият у нас ученически гвардейски отряд получи днес своето осветено знаме. По време на тържественото връчване, младите гвардейци бяха поздравени от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Част от отряда на ОУ "Д-р Петър Берон" са различни ученици, общото между тях е, че всички са много дисциплинирани и с висок успех, защото именно това е едно от условията да бъдеш гвардеец. Димана, Георги и Никол са трима от гвардейците в отряда на плевенското училище, те са между 3-5 клас и са преминали обучение, което е продължило три месеца.

"В училищния салон, след училище три месеца сме тренирали", споделиха децата в студиото на "Денят ON AIR".

Д-р Денислава Ангелова е организатор на цялата инициатива и каза, че е изключително благодарна на първия гвардейски ученически отряд, който се намира в град Кърджали, в езикова гимназия "Христо Ботев". 

"10 години тези млади гвардейци ме правят съпричастна към техните мероприятия", подчерта д-р Ангелова пред Bulgaria ON AIR. Тя обясни, че след това се е срещнала с директорката на ОУ "Д-р Петър Берон" в Плевен Ваня Дражева, която е споделила идеята гвардейски отряд да има и в учебното заведение, което тя управлява.  

"Имаше сълзи в очите на всички мои колеги по време на церемонията по връчване на знамето", разказа директорката в ефира на "Денят ON AIR".

Д-р Денислава Ангелова пък обеща подкрепа към всеки български град и училище, които пожелаят да основат следващия гвардейски ученически отряд.