Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

До седмица нови фючърси с биткойн! Балон или бъдеще?

Хората започват да стават все по-уверени в криптовалутите, подчерта Владислав Драмалиев пред Bulgaria ON AIR

07.12.2017 | 20:31 Редактор: Иван Берберов
До седмица нови фючърси с биткойн! Балон или бъдеще?

Според някои балон, според други бъдещето на търговията и обмена на средства, но както и да я наречем криптовалутата биткойн със сигурност е фурор.  

"Никой не очакваше цената на биткойна да достигне 16 хил. долара, а на японските борси дори е почти $20 хил. Вероятно това е поради очакваните фючърси, които ще бъдат пуснати до седмица от "CME Group". Хората започват да стават все по-уверени в биткойна и той направо избухва", категоричен бе биткойн-предприемачът Владислав Драмалиев.

В студиото на "Денят ON AIR" гостът отбеляза, че поради засиления интерес от хората и създадения от тях трафик, борсите за покупка и продажба на биткойн са блокирали, а това води до забавяне на транзакциите. 

"Това е дигитално злато. В бъдеще може и интересът да нараства. Това покачване на цената явно е притеснило някои български банки, тъй като сметките на някои биткойн-компании бяха блокирани, без обосновка защо това се е случило. По-притеснително е, че няма диалог с банките, няма обяснение. Хубавото поне е, че не се блокират за дълго време", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос кога ще можем да си купим килограм-килограм и двеста зелен фасул от плод-зеленчука с биткойн, Драмалиев уточни, че в момента това е силно проблематично, тъй като поради големия интерес транзакциите са много, а блоковете, които отговарят за валидирането им са прекалено малки – от порядъка на 1 мегабайт. 

"Това ще рече, че ако искаме да си купим дъвка с биткойн, трябва да платим 6 евро такса за използваните допълнителни блокове", посочи криптопредприемачът.