Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Ще изкарат ли мандата си управляващите? Румен Петков не вярва

Притеснявам се дали ще устискат дори европредседателството, заяви той пред Bulgaria ON AIR

20.11.2017 | 20:31 Редактор: Велислав Филипов
Ще изкарат ли мандата си управляващите? Румен Петков не вярва

Бившият заместник-председател на АБВ Румен Петков не смята, че управляващата коалиция ще успее да изкара своя мандат докрай, тъй като според него са се натрупали прекалено много скандали в парламента.

"Притеснявам се дали управляващите ще устискат дори европредседателството. Скандалите са много и ГЕРБ дават ежедневни поводи за вот на недоверие - както с неправилни действия, така и с бездействие", каза в студиото на "Денят ON AIR" бившият вътрешен министър. 

Според Румен Петков е скандален опитът за скриването на филма на Елена Йончева за границата от страна на ГЕРБ - един цирк, който отблъсква обществото от политиката.

"На границата има места, на които въобще няма ограда. Когато ние лъжем някого, че сме взели мерки за сигурността, това не намалява щетите за България. Това, че г-н Цветанов е казал на медиите "излъчете го", не означава, че не е взел всички мерки да не стигне продукцията до екран", категоричен е той. 

По думите му хората искат да има възмездие за приватизационната политика, но действията на ГЕРБ за внасянето на тази нормативна уредба, са чиста спекулация и пиарски ход, а обществото ще бъде излъгано отново. 

По темата за подновяване на изграждането на АЕЦ "Белене" Петков каза, че напълно подкрепя този ход на правителството, защото целият район е много заинтересован от това.

"Плевенският окръг обеднява с часове, а с изграждането на централата ще се открият стотици работни места, което определено ще вдъхне живот на населението там", заяви бившият вътрешен министър.

Той уточни, че не трябва да се изпуска новия шанс за построяването на АЕЦ, независимо от опитите на опозицията и други политически сили да спрат процеса.