Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Липсата на вяра ни тласка към самоунищожение, предупреди Нешка Робева

Новият ансамбъл радва легендата в художествената ни гимнастика

14.04.2017 | 20:03 Редактор: Тодор Петров
Липсата на вяра ни тласка към самоунищожение, предупреди Нешка Робева

Ако българинът се вгледа в себе си и историята си, ще разбере, че липсата на вяра ни тласка към самоунищожение. Народът лесно се манипулира, отчете легендата в художествената гимнастика Нешка Робева в предаването "Денят ON AIR".

На Разпети петък тя подчерта, че "едно е това, което ни се вменява като канони и начин на поведение от църквата, а друго е в какво вярваме - дали вярваме, че Великден оневинява всичко, което сме извършили". 

По думите й в последно време църквите непрекъснато се пълнят, пише се, говори се, имитира се разкаяние, но нищо не се променя. Променя се за по-лошо, настоя Нешка Робева в студиото на Bulgaria ON AIR.

Запитана какви са положителните насоки в политиката тя отговори, че няма нищо ново под слънцето и всичко е суета и гонене на вятъра. Според Робева трудно може да се съчетае материалното с духовното. 

"Материалното и духовното развитие не бяха отделени до момента, в който се говореше за спортсменство. В момента, в който навлезе комерсията, не може да се говори, че спортът помага на духовното", обясни тя.

"Ансамбълчето, което замени един ансамбъл, който не беше мой тип, но печелеше медали, ме зарадва. Използвам случая да им пожелая да имат вярата и да знаят, че спортът може много да им даде, но и много да вземе от тях", завърши гостът в студиото на Владимир Сиркаров.