Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Красимир Янков категоричен! Радев трябва да инициира референдум за уседналостта

Диалогизмът на Борисов е маска, която ще падне, каза депутатът от столетницата пред Bulgaria ON AIR

11.04.2017 | 20:13 Редактор: Иван Берберов
Красимир Янков категоричен! Радев трябва да инициира референдум за уседналостта

В правомощията на президента е да инициира референдум, за да се потърси мнението на обществото за промяната на изборния кодекс по отношение на въвеждането на уседналост, каза депутатът Красимир Янков от БСП.

"Народа трябва да бъде питан. Дискусия за референдум се води и в социалните врежи. В правомощията на президента е да инициира референдум за промените в закона предложени от служебния кабинет. Дори дебатите в Народното събрание трябва да се водят пред обществото", посочи депутатът в студиото на "Денят ON AIR".

Според Янков Бойко Борисов се опитва да се покаже като обединител на нацията като иззема функцията на Радев, инициирайки дискусии между партиите. Политикът определи предложението от Борисов за оглавяване на Народното събрание към председателя на БСП Корнелия Нинова като абсурдно.

"Борисов знае, че такова предложение е нелепо. Той цели да се покаже като обединител и като комуникативен човек. Програмите на двете партии са несъвместими. Той се показва като диалогичен, но тази маска ще падне", категоричен бе Янков.

БСП биха подкрепили всичко свързано със сигурността на населението и държавата, обясни политикът. Той също така изрази съмнения за ефективността на МВР под управата на кабинета "Борисов 3".

"Трябва млади и способни хора да пазят границата ни, а не такива, излезли в пенсия. Борисов ще влоши работата на МВР", даде оценката си Красимир Янков пред Bulgaria ON AIR.

Чуйте още!