Управлението между ГЕРБ и БСП-невъзможно!

Това стана ясно след дългоочакваната среща между Корнелия Нинова и Бойко Борисов

11.04.2017 | 16:21 Редактор: Жанета Нейкова
Управлението между ГЕРБ и БСП-невъзможно!

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR 

Дългоочакваната среща между Корнелия Нинова и Бойко Борисов се състоя, макар и след изборите. След нея стана ясно, че управление между ГЕРБ и БСП е невъзможно. И още - Борисов е предложил на Нинова да поеме председателското място в Народното събрание, но тя е отказала.

Повод за нея бе обсъждането на национални приоритети, какъвто е Българското председателство на Европейския съюз, което започва от 1 януари следващата година, както и националната сигурност, Brexit и Европа на няколко скорости.

Мотивите й - левицата е спечелила близо 1 млн. гласа на последните парламентарни избори като алтернатива на ГЕРБ и по тази причина тя не може да приеме пост като председател на парламента.

Нинова бе категорична, че шефското място в Народното събрание не би помогнало не би помогнало на социалистическата партия да лансира своите приоритети, защото така или иначе ще има друго мнозинство, което ще определя какви закони ще се приемат и какви - не.

След срещата между Бойко Борисов и Корнелия Нинова стана ясно, че двамата лидери са склонни да търсят консенсус по обсъжданите теми, но са категорични, че за да стане това, всички решения трябва да минават единствено през пленарна зала и това да бъде легитимният орган, който да взима всички, важни за страната ни, решения.

Бойко Борисов заяви, че преговорите за съставяне на правителство продължават да се водят, но такива с БСП не са водени и няма да се водят, категоричен бе той. Същото потвърди и Корнелия Нинова.

От ГЕРБ съобщиха и, че се е провела среща между Бойко Борисов и Веселин Марешки.

На разговорите станало ясно, че "Воля" ще подкрепи пълен управленски мандат на бъдещия кабинет с министър-председател Борисов.